Buropix zorgt voor een ergonomische kantoorinrichting in Limburg - gepubliceerd op 11-02-2020

Buropix Limburg, dé specialist in ergonomische kantoorinrichting!

Ergonomie is een term die steeds vaker aan bod komt in het bedrijfsleven. Werknemers van deze tijd hanteren vaak het principe ‘Work hard, play harder’. Om werknemers gemotiveerd en tevreden te houden, is het dan ook belangrijk om de job en werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken. Maar hoe pakt u dit aan als werkgever? Buropix, de specialist van Limburg op vlak van ergonomische kantoorinrichting, helpt u graag met het nodige advies.  

Ergonomisch werken vermindert stress & burn-outs

Huidige werknemers hechten veel belang aan een leuke, aangename job, die hen dagelijks stimuleert hun grenzen te verleggen. Ze willen hun job graag met passie uitoefenen. Daarom zijn welzijn en comfort op de werkvloer dan ook termen, die hoog in het vaandel gedragen worden bij de werknemers.

Geen ergonomische werkplekken kan voor een stijgend aantal burn-outs zorgen. Hierdoor stijgen de arbeidsonderbrekingen en vooral het ziekteverzuim. Dit resulteert in hoge kosten voor het bedrijf en een onaangename werksfeer. Bovendien is dit niet enkel nadelig voor het bedrijf, ook de werknemers zelf raken soms zo diep in de put dat ze hun job uiteindelijk niet meer kunnen uitoefenen. Het is dan ook belangrijk dat de werkgever alles probeert om zijn werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen en hun het nodige welzijn op de werkvloer te bieden. 

Ergonomisch kantoormeubiliair: een stap in de goede richting

De oplossing of beter gezegd een belangrijk hulpmiddel is ergonomie. Onder ergonomie op het werk verstaat men het aanpassen van apparatuur, om de lichamelijke belasting te verminderen of bewegingen te vergemakkelijken. De taak van de werkgever is om de juiste werkomgeving te creëren, zodanig dat zijn werknemers het nodige welzijn en comfort ervaren. Het is dan ook algemeen bekend dat wie comfortabel en aangenaam kan werken, beter presteert. En dit komt het bedrijf alleen maar ten goede. Samen met Buropix, uw partner in ergonomische kantoorinrichting, kan u de ideale werkomgeving creëren en stijgt de productiviteit op uw werkvloer. 

Het kantoor van de toekomst

Het samenstellen en ontwerpen van het beste en meest optimale kantoor is geen sinecure. Wij, bij Buropix in Limburg, hebben al jaren ervaring in het inrichten van kantoren en het selecteren van het juiste kantoormeubilair. Steeds houden we rekening met de noden en wensen van de klant. Daarnaast spelen wij in op de huidige trends op gebied van kantoorinrichting, zo focussen wij ons meer en meer op de juiste ergonomie voor uw kantoorlandschap. 

Maar hoe kiest u nu het ideale bureau voor uw kantoor? Werknemers zitten dagelijks lange perioden zonder al te veel beweging aan hun bureau en op hun bureaustoel, het is dus belangrijk dat deze ergonomisch verantwoord gekozen zijn. Zo ervaart zowel uw bedrijf als uw werknemer er de voordelen van. Allereest moet men bekijken welke werkzaamheden dienen te gebeuren aan het bureau. Verder spelen ook de fysieke kenmerken van de werknemer een rol bij de keuze. Het aanbod is zeer uitgebreid: een in hoogte verstelbaar bureau, een zit-sta bureau of een werktafel. Niet enkel de keuze van het bureau is belangrijk, ook een goede instelling van het bureau speelt een rol. Wanneer u kiest voor een ergonomisch bureau dient u dit juist in te stellen op de werknemer. Neem hierbij enkele aandachtspunten in rekening:

  • Wanneer u aan uw bureau zit, kijkt u loodrecht naar het beeldscherm dat op ooghoogte is afgesteld.
  • Hou veel gebruikte voorwerpen bij de hand zodat u niet constant moet reiken.
  • Voor het bepalen van de hoogte, laat u uw schouders afhangen en uw ellebogen rusten op het bureau. Dit is de ideale houding en hoogte.
  • Verder is de houding van de benen ook belangrijk. De hoek van uw boven- en onderbenen moet minimaal een hoek van 90 graden zijn. Een voetensteun kan hierbij helpen.

Vervolgens is de bureaustoel aan de beurt. Hier is de zitduur van belang: hoe langer u moet zitten, hoe beter u de bureaustoel moet kunnen instellen. Tot slot kunnen allerlei accessoires uw werkplek nog verbeteren op vlak van ergonomie. Een ergonomisch toetsenbord en de ergonomische muis, simpelweg een voetensteun of zelfs de verlichting kunnen een aanzienlijk verschil betekenen en zo het welzijn verhogen.


Geef uw werknemers wat ze verdienen & maak snel een afspraak!

Ontdek ons uitgebreid assortiment aan kantoor- en vergadermeubilair en zorg voor het nodige comfort op uw kantoor! Maak hier een afspraak en laat u begeleiden door ons gespecialiseerd team. Samen creëren we de meest ergonomische kantoorinrichting voor al uw werknemers!