Kantoorinrichting met oog op een goede ergonomie

De juiste kantoorinrichting is van zeer groot belang voor het welzijn van de medewerkers. Het kantoor moet niet alleen ingericht zijn op een manier dat de mensen zich prettig voelen, het moet ook gericht zijn op de fysieke gesteldheid. Buropix zorgt voor kantoorinrichting met oog op een goede ergonomie. Onze ervaren medewerkers zorgen voor oplossingen op maat die natuurlijk volledig zijn afgestemd op uw wensen en doelstellingen.

Mensen met een fulltime baan brengen veel uren per week op hun werkplek door. Het is daarom belangrijk dat mensen zich er prettig voelen en ook op een gezonde en veilige manier hun werk kunnen doen.

 

Ergonomie als basis bij de inrichting van kantoren

Ergonomie als basis bij de inrichting van kantoren

Het op een gezonde en veilige manier kunnen verrichten van werkzaamheden wordt ook wel omschreven met de term ergonomie. Dit is een veelomvattende term die ook in grote mate bij de inrichting van kantoren van belang is. Een inrichting van een kantoor gaat immers veel verder dan het bestellen van een aantal bureaus en stoelen en deze neerzetten op een plek die wel in orde lijkt. Buropix kan het volledige kantoor voor u inrichten waarbij rekening gehouden wordt met de wensen en de uitstraling van het bedrijf maar ook met de ergonomische belangen van de mensen die er werkzaam zijn.

De keuze van het kantoorinterieur

De keuze van het kantoorinterieur

Er zijn een hoop mensen die last hebben van lichamelijke klachten. Veel van deze klachten ontstaan in arbeidssituaties, waar er bijvoorbeeld in een verkeerde houding wordt gewerkt. Bij de keuze van het kantoorinterieur, speelt vooral deze fysieke ergonomie een grote rol. Hier moeten de kantoormeubels op worden afgestemd. De mensen moeten in de juiste houding hun werk kunnen uitoefenen. Klachten als RSI worden voornamelijk veroorzaakt door eenzijdig werk in een verkeerde houding.

Comfort versus ergonomie

Comfort versus ergonomie

Ook comfort heeft invloed op een juiste invulling van fysieke ergonomie. Een hoog comfort zorgt immers voor lagere gezondheidsrisico´s. Denk hierbij aan de comfortabele bureaustoel die zorgt voor minder rugklachten maar ook de hoogtes van stoel en bureau zijn hierbij erg belangrijk. Comfort is ook te realiseren in de inrichting van de kantoorruimte zoals verlichting, lampen, computers en andere voorwerpen.

Daarnaast draagt de sfeer van een werkplek veel bij aan dit comfortniveau. Denkt u maar eens aan de kleurstelling die gebruikt wordt in het pand, een werkplek met warme kleuren geeft een hoger gevoel van comfort dan een werkplek met strakke witte muren.

Inrichten kantoorruimte met oog op het welzijn

Inrichten kantoorruimte met oog op het welzijn

De indeling van de werkplek heeft dus veel invloed op het welzijn van de medewerkers. Dit wordt organisatie ergonomie genoemd. Hier moet rekening mee worden gehouden tijdens het inrichten van de kantoorruimte. Het beeldscherm moet op de juiste plek staan, er moet voldoende beweegruimte zijn, de mensen moeten niet té dicht op elkaar zitten, vuilnisbakken op een juiste plaats en zo zijn er meer voorbeelden aan te geven.

Kantoorinrichting met het oog op een goede ergonomie

Kantoorinrichting met het oog op een goede ergonomie

Zoals u hierboven kunt lezen is een ideale kantoorinrichting niet zomaar gerealiseerd. Hier zit een verregaande gedachtegang achter. Als werkgever bent u volgens de wet verplicht om ergonomische maatregelen te treffen voor de werknemers. Veel werkgevers hebben deze verplichting niet nodig en doen dit maar al te graag voor hun werknemers. Het probleem is alleen dat ze vaak niet weten wat de beste keuzes hierin zijn.

 

Buropix helpt u bij een kantoorinrichting met oog op een goede ergonomie. Wij kunnen het volledige kantoor voor u inrichten met naast de ergonomie ook vanzelfsprekend oog voor esthetiek en productiviteit. Contacteer ons vrijblijvend voor het maken van een afspraak. Wij kijken graag met u mee om u te adviseren wat uw mogelijkheden zijn.