De voordelen van een groen kantoorlandschap - gepubliceerd op 29-09-2020

De voordelen van een groen kantoorlandschap

Onderzoek heeft uitgewezen dat een groene omgeving invloed heeft op de werkervaring van personeelsleden. De conclusie? In vergelijking met een werkomgeving zonder planten, rapporteerden de deelnemers in de ‘groene’ kantoren een verbeterde luchtkwaliteit, een verhoogde concentratie en productiviteit. Kortom, een groen landschap verbetert de werklust!

Voordelen van planten op de werkvloer

Wanneer je echte planten integreert in je kantoorlandschap:

- zorg je ervoor dat schadelijke stoffen worden geabsorbeerd,

- worden vuile deeltjes uit de lucht gefilterd ,

- wordt de luchtvochtigheid op peil gehouden ,

- en verbeter je ook de geluiddemping op kantoor.

Deze voordelen hebben een positief effect op het welzijn van het personeel. Het vermindert bijvoorbeeld een moe gevoel, hoofdpijn en geïrriteerde ogen. Daardoor verbetert het ook de werkprestaties.

Natuurlijke elementen integreren in je kantoor

Het zien van planten en natuurlijke elementen in je omgeving zou ons stressgehalte beter onder controle houden en zorgt voor een beter klimaat. Alvast enkele tips om deze elementen in je werkomgeving te integreren!

1. Plantenhaag op kantoor

Om een subtiele scheiding of privacy te creëren, kan men kiezen voor een plantenhaag. Of je nu kiest voor een simpele, makkelijk te onderhouden plant of je kiest voor een wild en divers boeket … Je kunt nagaan wat bij je bedrijfscultuur past en het daarop afstemmen.

2. Groene wanden: een eyecatcher in uw bedrijf

Een groene wand laat een stukje innovatieve architectuur zien in uw kantoorinrichting. Ideaal om eentonige muren te breken of om toch groen te integreren op plaatsen waar er geen ruimte is om een plantenbak neer te zetten. Een verticale tuin of moswand kan een echte eyecatcher mét meerwaarde betekenen voor jouw kantoorlandschap!

3. Plantenbakken, natuurlijk!

Het meest vanzelfsprekend in een kantoor is om planten in een bak op de grond of op een kast of tafel te plaatsen. Ook deze kan je een strategisch plekje bezorgen om een scheiding te maken tussen de verschillende ruimtes in je kantooromgeving

4. Waterwand

Voor een gezond binnenklimaat, kan een ‘waterval’ ook een mooie aanvulling zijn. Nee, geen Niagara Falls op kantoor natuurlijk, het gaat slechts over een dun laagje water dat van een glaspartij stroomt. Het zorgt ervoor dat lucht wordt gezuiverd en neemt stofjes, pollen en andere vuiltjes uit de lucht. Tenslotte maakt het de droge binnenlucht, veroorzaakt door verwarming, een stuk vochtiger. En dat heeft een positief effect op ons lichaam!

Buropix richt je kantoorruimte groen in

Wil je ook planten of een verticale tuin in je kantoor integreren? We helpen je graag met deze natuurlijke elementen op je kantoor. Ook voor totaalinrichting van je kantoorruimte ben je op het juiste adres bij Buropix. Neem contact op voor een kennismakingsgesprek via 011 76 33 83 of info@buropix.be.